!
!
freyburger

Domaine Freyburger

Domaine Georges et Claude Freyburger
Bergheim en Alsace

Het schilderachtige wijndorp Bergheim in de Elzas herbergt veel gereputeerde wijnfamilies. Namen als Marcel Deiss, Gustave Lorenz, Jean Halbeisen, Louis Freyburger en Georges et Claude Freyburger worden in de Elzas en ver daarbuiten met veel respect uitgesproken. Dat heeft zowel te maken met het uitzonderlijk terroir als met de onderlinge wedijver.
De 23 vignerons delen 270 ha aan wijngaard met als beroemdsten de Grand Cru Altenberg de Bergheim en de Grand Cru Kanzlerberg. Voeg daarbij de Lieu-dit Grasberg en de Lieu-dit Rotenberg en je komt tot een verzameling aan terroirs dat in de Elzas nauwelijks gelijken kent.
Mede door de onbetwiste reputatie van Marcel Deiss -zowel in zijn rol als enfant terrible als die van vernieuwer- zijn de overige wijnboeren het aan de status van hun beroemde wijndorp verplicht het beste uit hun druiven persen en te vinifiëren.

Evenals Marcel Deiss heeft Freyburger gekozen voor biologische wijnbouw en bovendien voor de Bio-Dynamische variant. Wij prijzen ons gelukkig met ingang van april 2010 de wijnen van Domaine Georges et Claude Freyburger te importeren. Hun wijnen vindt u onder IMPORTWIJNEN
P.S. Hun web-site is recentelijk vernieuwd.