Wijngaard Domaine Perrin

Domaine PERRIN

Klein, ambachtelijk bedrijf, waar je je in de vroege middeleeuwen waant vanwege de oude gewelven! Gelijkertijd heel vooruitstrevend, want biologisch. Christian en zijn echtgenote Céline zijn twee hartelijke, hardwerkende mensen waarbij de liefde voor hun wijnen afdruipt.Wij -collega Ed Philipse en Bert Stevens- proefden alle 9 wijnen en werden met de slok enthousiaster! Monsters meegenomen en thuis op ons gemak alle wijnen opnieuw beoordeeld.Dat heefd geleid tot de import van onderstaande wijnen. Een blik op hun website is de moeite waard. http://www.domaineperrinladoix.com

Bourgogne Blanc, Aligoté

Kenmerken van de wijn: Komt van een meer dan 80 jaar oude wijngaard en van zeer rijpe druiven.
Het bouquet is fruitig en de kleur is bleek goud. In de mond is deze wijn zacht en vloeiend, met tonen
van hazelnoten in de afdronk.
Opvoeding: 8 tot 10 maanden in eikenhouten vaten.
Sommelier's advies: Aperitief bij uitstek, ook in combinatie met crème de cassis als de bekende KIR. 
P
erfect bij gegrilde vis en geitenkaas. Beproefde metgezel van Bourgondische kaas, escargots en rauwe ham.
Serveren op 12
°C.                            Prijs: € 11,95

Ladoix Blanc, “Sur les Fris”

Kenmerken van de wijn: Afkomstig van de Chardonnay druif. Het bouquet is fruitig en de kleur is bleek goud.
Aroma’s van wit fruit en eenvleugje citrus,  boterachtig accent. De wijn is fris, mondvullend en rijk.
Opvoeding: 8 tot 10 maanden in eikenhouten vaten.
Sommelier's advies: Zeer geschikt als aperitief bij vis, wit vlees, gevogelte, geitenkaas, gruyere en schimmelkaas.
Serveren op 12
°C.                           Prijs: € 19,95

Pernand Vergelesses, “Aux Boutières”

Kenmerken van de wijn: Afkomstig van de Chardonnay druif. Het bouquet is fruitig en de kleur is goudgeel.
Aroma’s van mei bloesem en acacia en een vleugje honing. De wijn is fris, mondvullend, mineralig, lichtkruidig en rijk.

Opvoeding: 8 tot 10 maanden in eikenhouten vaten.
Sommelier's advies: Hij verheugt zich op het gezelschap van zoetwatervis in wijnsaus, wit vlees en gevogelte;
ook niet te versmaden bij geitenkaas, gruyere en schimmelkaas.
Serveren op 12
°C.                             Prijs: € 24,95

Bourgogne Rouge, “Vieilles Vignes”

Kenmerken van de wijn:
Komt van een meer dan 70 jaar oude wijngaard, beplant met de Pinot Noir druif.
Fraaie, diepe kleur; het bouquet presenteert zich als een mand met rode en zwarte bessen (aardbei, kers, bosbes).
Opvoeding: 8 tot 10 maanden in eikenhouten vaten.
Sommelier's advies: Sommige rode Bourgognes zijn eerder delicaat dan rijk en krachtig; kies daarom verfijnde
gerechten als begeleiders. Denk aan kalfsvlees, gevogelte, stoofpotten en zelfs sommige zoetwatervis.
Ook bij kaassoorten eerder verfijnd dan zeer aromatisch.
Serveren op 16°C.                      Prijs: € 12,95                                                                       

Hautes Côtes de Nuits, “Clos des Fourches

Kenmerken van de wijn:
Komt van hoog gelegen wijngaard, beplant met de Pinot Noir druif.
Donker robijnrode kleur; in het bouquet framboos, kers en soms laurier. Een openhartige en stevige smaak
met aangename, rijpe tannines.

Opvoeding: 8 tot 10 maanden in eikenhouten vaten.
Sommelier's advies Past bij wit vlees zoals konijn, maar ook bij lam, eend en rundvlees; kaassoorten uit
de omgeving van de Bourgogne zoals Reblochon en Nuits d'Or.
Serveren op 16
°C.                             Prijs: € 16,95

Ladoix Rouge, “Les Briquottes”

Kenmerken van de wijn: Het bouquet kenmerkt zich door rode vruchten (framboos, aardbei, zwarte bes) en
confituur. In de smaak wordt dit op elegante wijze bevestigd; de structuur is rond, de tannines zijn aanwezig maar verfijnd.
Opvoeding: 8 tot 10 maanden in eikenhouten vaten.
Sommelier's advies
: Deze rode Ladoix laat zich graag begeleiden door rundvlees, gevogelte en gevederd wild.
Bij kaas en pasta’s kiest u voor verfijnde soorten.
Serveren op 16
°C.                            Prijs: € 19,95

Aloxe-Corton, “Les Boutières

Kenmerken van de wijn:
Afkomstig van de lager gelegen hellingen aan de voet van de Corton wijngaarden.
De kleur is vrij donker, robijn, granaat.
Het bouquet kenmerkt zich door rode bessen (framboos, aardbei, kers)
en zwarte (zware bes, braam). Deze accenten intensiveren en transformeren gedurende de rijping (confituur, pistache, pruimen, truffels).
Dit is een bewaarwijn “par excellence”. Onder goede omstandigheden zeker 8 à 10 jaar.
Opvoeding: 8 tot 10 maanden in eikenhouten vaten.
Sommelier's advies
: De grote kracht van deze Aloxe-Corton smeekt om  gerechten van gelijke allure.  
Hij begeleidt graag het beste rode vlees, gegrild of in saus, geroosterd pluimvee, wild en niet te vergeten,
regionale korst kazen als Epoisses, Chambertin,  Livarot…

Serveren op 16
°C.                             Prijs: € 29,95