!
!

Domaine Sangouard-Guyot

Als importeur van Franse wijnen sta ik geregistreerd in menig e-mail bestand en ik word vaak bedolven onder mails van bedrijven en organisaties die contact willen leggen. Wat niet in de spam map verdwijnt neem ik vluchtig door en 1 op de 100 wordt nader beschouwd. Toen ik een mail ontving van de Association de Vignerons Patrimoine des Terroirs -vrij vertaald Vereniging van wijnbouwers, erfgoedbewaarders van terroir- werd mijn nieuwschierigheid geprikkeld. Het begrip "terroir" verdient enige toelichting zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Terroir  .
Het blijkt een samenwerkingsverband van ca. 30 ambachtelijke wijnbouwers te zijn, die bewust met de natuur omgaan en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Een voorgenomen trip naar de Bourgogne was goed te combineren met het bezoeken van een viertal aangesloten leden. De eerste was Domaine Sangouard-Guyot, producent van witte Bourgognes in de Mâconnais. En wat voor Bourgognes! Ik werd vergezeld door vriend en collega Ed Philipse uit Brielle en we waren beide verrast over kwaliteit en prijzen.

Terug in Nederland werden de meegenomen monsters bij verschillende gelegenheden met andere liefhebbers doorgeproefd en dat resulteerde in de aankoop van alle zes wijnen die op dit fraaie domein worden geproduceerd. Lees verder >>>>>>>>