DOMAINE CHAUVEAU

Geschiedenis van het bedrijf.

De familie maakt al vele generaties wijn en eigenaar Benoit Chauveau nam vanaf medio 1990 geleidelijk de wijngaarden over van zijn grootouders en ouders.
Sinds 2000 beheert hij het landgoed van momenteel 30 hectare, samen met echtgenote Emmanuelle. De ondergrond van de wijngaarden bestaat uit klei, mergel en kalksteen.

Zij verkopen circa 80.000 flessen per jaar, het merendeel aan Café-hotel-restaurants, aan individuele klanten en exportmarkten. Hun aanpak is het voortdurend streven naar verbetering van de kwaliteit van de wijnen door de ontwikkeling van duurzame methoden. Wanneer u in deze regio reist,
heten zij u –op afspraak- van harte welkom!

DOMAINE CHAUVEAU, Les Cassie
58150 SAINT ANDELAIN
Tél. 00 33 (0)3 86 39 15 42
E-Mail. contact@domaine-chauveau.com
Web-site www.domaine-chauveau.com

Het eerste contact was uit nood geboren; mijn vorige leveranciers van wijnen uit de Loire -Sancerre en Pouilly-Fumé- kwamen de afspraken over exclusiviteit niet na.

Na zorgvuldige schifting kwamen als alternatief de wijnen van Domaine Chauveau bovendrijven. De verhouding prijs/kwaliteit is fantastisch en de uitmonstering smaakvol.
Bovendien zijn het sympathieke mensen! Naast bovengenoumde wijnen brengen zij een vrij onbekende wijn uit dezelde streek, een COTEAUX DE GIENNOIS.
Ook 100% Sauvignon, gelegen ca. 8 km benoorden de wijngaarden van Pouilly-Fumé, zelfde microklimaat en ondergrond. Tot zo'n 20 jaar geleden kwamen daar voornamelijk lichte rode en rosé wijnen van de Gamay druif vandaan. Van deze druif wordt ook de Beaujolais gemaakt en vanwege de verminderde vraag naar dit type wijn zijn veel wijnboeren overgestapt op wijnen van de Sauvignon druif. De beste Giennois kan zich metenmet de (nu nog) veel duurdere Sancerre en Pouilly-Fumé. Dat geld zeker voor de onze!

Tijdens de introduktie periode zijn de prijzen als volgt:

Côteau de Giennois Blanc Benoit Chauveau    van € 9,95 nu  € 8,95

Sancerre Blanc Benoit Chauveau:                  van €14,50 nu €12,95

Pouilly-Fumé la Charmette:                           van €14,50 nu €12,95

Van harte aanbevolen!!