!
!

Vins de Pays des Hauts de Badens, Domaine la Grave

(Klik op de naam voor afbeelding en meer informatie)
Vin de Pays des Hauts de Badens Blanc

Druivensoorten: Chasan, Grenache Blanc, Sauvignon en Chardonnay, de bodem is steenachtig.
Wijnbereiding: vroeg in de morgen geoogst. Gisting van de most bij lage temperatuur.
Aanzien: fraaie schittering, perfecte helderheid. De levendigheid van de Sauvignon, de lengte van de Chardonnay, de warmte van de Chasan en een vleugje Grenache Blanc ter completering van deze harmonieuze wijn. Een succesvolle assemblage die elk jaar en goede en vriendelijke wijn oplevert. Drinken tot: 2 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 10°.

Vin de Pays des Hauts de Badens Sauvignon Blanc
Druivensoort: 100% Sauvignon, de bodem is steenachtig. Wijnbereiding: vroeg in de morgen geoogst. Kort mee weken van de schillen vóór de persing. Gisting van de most bij lage temperatuur. De druif past perfect bij de structuur van de bodem en geeft de wijn een uitgesproken Sauvignon karakter met fruitige aroma’s. Als aperitief, bij salades en voorgerechten met schelp en schaaldieren,  gegrilde vis, gerechten met knoflook en schapen of geitenkaas. Veel wijn voor zijn prijs! Drinken tot 3 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 10°.

Vin de Pays des Hauts de Badens Rosé
Druivensoorten: Syrah en Grenache. Als u op zoek bent naar eenvoud en plezier: mede door zijn minieme zoetje is deze rosé de wijn voor een ontspannen moment. Een volle, levendige smaak met prachtige fruit aroma’s. Eenvoud als kenmerk van het ware! Drinken tot 2 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 10°.

Vin de Pays des Hauts de Badens, Merlot & Cabernet-Sauvignon Rouge
Druivensoorten: Merlot en Cabernet-Sauvignon.
Wijnbereiding: ontstelen en een langdurig schilcontact voor de Cabernet.
Deze assemblage wordt -op uitdrukkelijk verzoek- uitsluitend voor ons samengesteld. Hij verbindt de eigenschappen van beide druivensoorten, waardoor hij veel wijnliefhebbers aanspreekt. Een toegankelijke wijn, geschikt voor vele gelegenheden. Bovendien zéér betaalbaar; veel wijn voor € 5,25!
Drinken tot: 4 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 16°.


Vin de Pays des Hauts de Badens, Cabernet-Sauvignon Rouge
Druivensoort: 100% Cabernet-Sauvignon, de bodem is steenachtig. Wijnbereiding: vroeg in de morgen geoogst. Onsteeld en koude weking vóór de gisting; schilcontact gedurende de hele gisting, tussen 15 en 20 dagen. Om de tannine te reduceren rijpt de wijn 18 maanden op cuve, alvorens gebotteld te worden. Hij kan dan gelijk gedronken worden, maar kan daarna nog zeker twee tot drie jaar rijpen. Een wijn voor proevers die van een complexe wijn houden met een stevige persoonlijkheid en een mediterraan karakter.
Drinken tot: 4 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 16°.
Vin de Pays des Hauts de Badens, Merlot Rouge
Druivensoort: 100% Merlot, de bodem is steenachtig. Wijnbereiding: vroeg in de morgen geoogst, alleen de volledig gerijpte druiven. Onsteeld en koude weking vóór de gisting. Mede dank zij het mediterrane klimaat is deze wijn altijd evenwichtig, aromatisch, zacht, rond, fruitig, aromatisch en kleurrijk. Kortom een wijn zonder poespas, puur genieten! Drinken tot: 3 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 16°.