!
!

A.O.C. Minervois, Château la Grave

(klik op de naam voor afbeelding en meer informatie )

AOC Minervois Expression Blanc

Druivensoorten: 90% Maccabeu en 10% Marsanne, de bodem is steenachtig.
Wijn bereiding: vroeg in de morgen geoogst, ontsteeld, kort mee weken van de schillen vóór de persing. Gisting van de most bij lage temperatuur. Aanzien: goudgeel, fraaie schittering, perfecte helderheid. Geur: rijk en bloemig, geurt naar rijpe perziken en abrikozen. Smaak: evenwichtig, breed en zeer aromatisch, fruitig. Drinken bij: gegrilde zalm, gevogelte, geitenkaas.
Drinken tot: 3 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 12°.

AOC Minervois Expression Rosé

Druivensoorten: Syrah, Grenache en Cinsault in ongeveer gelijke delen, de bodem is steenachtig.
Wijn bereiding: kort mee weken van de schillen, af laten lopen van de licht gekleurde most, gisting van de most bij lage temperatuur.
Aanzien: bleek zalmroze, fraaie schittering, perfecte helderheid.
Geur: citrus, vanille en honing, frambozen, rode bessen.
Smaak: mondvullend, zeer aromatisch, fruitrijk.
Drinken bij: grillades van vis, lamsvlees - en kalfsvlees, charcuterie. Drinken tot: 2 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 10° .

AOC Minervois Expression Rouge

Druivensoorten: voornamelijk Syrah en verder Grenache, Carignan en Mourvèdre.
Wijn bereiding: ontstelen en een langdurig schil contact voor de Syrah.
Aanzien: granaat rood, veel diepte, fraaie schittering, perfecte helderheid. Geur: zeer complex, tonen van rode vruchten, rijpe kersen, aardbeien, kruiden. Smaak: mond vullend, fraaie structuur, tannine, rood fruit. Drinken bij: rood vlees, lamsvlees, klein wild, paté en niet al te scherpe kaas. Drinken tot: 5 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 16°.
 

De top in Minervois: 
AOC Minervois Privilège Blanc
Druivensoorten: 90% Maccabeu en 10% Marsanne, de bodem is steenachtig.
Wijn bereiding: vroeg in de morgen geoogst, ontsteeld, kort mee weken van de schillen vóór de persing.
Gisting van de most bij gecontroleerde temperatuur in nieuwe eiken vaten. Verdere rijping op vat + 6 maanden.
Aanzien: goudgeel, fraaie schittering, perfecte helderheid.
Geur: rijk en bloemig, gedroogde vruchten,, hazelnoot en vanille.
Smaak: Vul, rijk en zeer aromatisch, grote wijn. Drinken bij: gegrilde vis, gevogelte, geitenkaas. Drinken tot: 5 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 12°. Perfecte prijs/kwaliteit.|

AOC Minervois Privilège Rouge
Druivensoorten: Grenache, Syrah en Mourvèdre, de bodem is steenachtig.
Wijn bereiding: vroeg in de morgen geoogst, ontsteeld, gekneusd, gisting bij gecontroleerde temperatuur in betonnen cuves. Rijping op vat gedurende een jaar. Aanzien: dieprood met hint van paars. Explosieve neus waarin aroma’s van kersen op brandewijn, kruiden en vanille, samen de geur van  gekonfijte vruchten
( zwarte bessen en bosbessen
 Smaak rond en soepel met veel rijp fruit. Vleugje munt en uiterst fijne tannine.
Drinken tot: 7 jaar na de oogst, aanbevolen temperatuur 17°. Perfecte prijs/kwaliteit.